Hrnec tlakový nerez indukční Magnum 7 l Tescoma (701170) - indukce

ico Doporučujeme
img

Hrnec tlakový nerez indukční Magnum 7 l Tescoma (701170) - oblíbená klasická konstrukce tlakového hrnce s moderním designem - vyrobeno z vysoce kvalitní nerezavějící oceli 18/10

Cena s DPH 1 499 Kč
Běžná cena 1 599 Kč
Ušetříte 6%
Registrovaní zákazníci navíc získávají na příští nákupy věrnostní body (aktuální kurz 1bod/1Kč) 149 věrnostních bodů
na dotaz
množství 
 
 
Kategorie: Tescoma Praha
Kód: tes701170
Záruka: 5 let
Výrobce: TESCOMA
 
 

Hrnec tlakový nerez indukční Magnum 7 l Tescoma (701170)

- oblíbená klasická konstrukce tlakového hrnce s moderním designem
- vyrobeno z vysoce kvalitní nerezavějící oceli 18/10
- vybaveno extra silným sendvičovým dnem a masivními úchyty - nepálí
- snadné a bezpečné použití a údržba, vysoká spolehlivost
- vhodné pro všechny typy sporáků - plynové, elektrické, sklokeramické a indukční

- záruka 5 let. Indukce

Jak vařit v tlakovém hrnci Magnum?

Rady pro vaření v papiňáku

  1. Průběžně kontrolujte, jestli nejsou ventily poškozené nebo ucpané. Stejně tak dbejte, aby bylo v pořádku těsnění
  2. Hrnec nikdy neplňte celý. Nerozpínavé pokrmy, jako například maso či zelenina, dávejte do dvou třetin výšky hrnce. Potraviny, které zvětšují svůj objem, například fazole nebo rýže, plňte pouze do jedné čtvrtiny výšky.  
  3. Používejte méně tekutin, protože při vyšší teplotě dochází k menšímu odpařování.
  4. Nejprve hrnec zahřejte na vysokou teplotu, dokud se neuzavře bezpečnostní ventil. Poté teplotu snižte, tak aby z tlakového ventilu mírně unikala pára.
  5. S hrncem manipulujte opatrně mimo dosah dětí a víko neotvírejte nadměrnou sílou. Počkejte, až bude upuštěn všechen tlak. 

Tlakový neboli Papinův hrnec, běžně známý také jako papiňák, používají kuchaři již více než 300 let. Pokrmy vařené v tlakovém hrnci jsou hotové rychleji a o hrnec, který si na plotně v poklidu vaří, se vůbec nemusíte starat.

1. Nerez doplněná plastem vede

Nerezová ocel skvěle vede teplo, hrnec zahřívá jídlo rovnoměrně a po uvaření na vás počká teplé i několik hodin. Nerez snadno umyjete. Hrnec klidně dejte i do myčky a nic se mu nestane. .

2. Moderní papiňák vás neopaří

Tlakový hrnec má dva ventily pro vypouštění páry. Pracovní ventil reguluje tlak uvnitř hrnce během vaření a po ukončení přípravy jídla vypustíte pomocí něj páru, která se v hrnci nashromáždila. Pokud se stane, že se pracovní ventil ucpe, nastupuje na jeho místo bezpečnostní ventil. Bezpečnostní pojistka vám neumožní sejmout poklici, dokud je tlak v hrnci příliš vysoký a jeho obsah by vás mohl opařit.

3. Uspoří vám čas i energii

Až po pořízení tlakového hrnce zjistíte, kolik času jste zbytečně v kuchyni strávili. Hovězí maso, které jste dřív dusili hodiny, se vám bude po půlhodince v tlakovém hrnci rozpadat na jazyku. U rýžové kaše nemusíte stát a zběsile ji míchat - v tlakovém hrnci ji prostě necháte svému osudu, a přece se nepřipálí.

4. Budete vařit zdravě

Při vaření v papiňáku použijete minimum tuku. Dejte ho jen tolik, abyste na něm orestovali cibulku a maso nebo zeleninu. Pak přidáte zbytek ingrediencí, hrnek vody a tlakový hrnec vám uvaří chutné a zdravé jídlo. Počítejte s tím, že nebudete potřebovat ani dochucovadla. Pokrmy z tlakového hrnce mají výraznější chuť než ty uvařené v klasickém hrnci.

5. Co se jak dlouho vaří?

  potravina

čas přípravy

  slepičí vývar

20 - 25 minut

  hovězí vývar

25 - 30 minut

  kuřecí maso

10 - 15 minut

  hovězí maso

25 - 30 minut

  vepřové maso

20 - 30 minut

  ryby

15 - 20 minut

  brambory

10 - 15 minut

  rýže

10 - 15 minut

  čočka

15 - 20 minut

  fazole

20 - 25 minut