Hrnec tlakový nerez indukční Magnum 7 l Tescoma (701170) - indukce
Hrnec tlakový nerez indukční Magnum 7 l Tescoma (701170) - oblíbená klasická konstrukce tlakového hrnce s moderním designem - vyrobeno z vysoce kvalitní nerezavějící oceli 18/10
Cena s DPH | 1 699 Kč |
Registrovaní zákazníci navíc získávají na příští nákup | 50 věrnostních bodů |
Kategorie: | Tescoma Praha |
Kód: | tes701170 |
Záruka: | 5 let |
Výrobce: | TESCOMA |
Hrnec tlakový nerez indukční Magnum 7 l Tescoma (701170)
- oblíbená klasická konstrukce tlakového hrnce s moderním designem
- vyrobeno z vysoce kvalitní nerezavějící oceli 18/10
- vybaveno extra silným sendvičovým dnem a masivními úchyty - nepálí
- snadné a bezpečné použití a údržba, vysoká spolehlivost
- vhodné pro všechny typy sporáků - plynové, elektrické, sklokeramické a indukční
- záruka 5 let. Indukce
Jak vařit v tlakovém hrnci Magnum?
Rady pro vaření v papiňáku
- Průběžně kontrolujte, jestli nejsou ventily poškozené nebo ucpané. Stejně tak dbejte, aby bylo v pořádku těsnění.
- Hrnec nikdy neplňte celý. Nerozpínavé pokrmy, jako například maso či zelenina, dávejte do dvou třetin výšky hrnce. Potraviny, které zvětšují svůj objem, například fazole nebo rýže, plňte pouze do jedné čtvrtiny výšky.
- Používejte méně tekutin, protože při vyšší teplotě dochází k menšímu odpařování.
- Nejprve hrnec zahřejte na vysokou teplotu, dokud se neuzavře bezpečnostní ventil. Poté teplotu snižte, tak aby z tlakového ventilu mírně unikala pára.
- S hrncem manipulujte opatrně mimo dosah dětí a víko neotvírejte nadměrnou sílou. Počkejte, až bude upuštěn všechen tlak.
Tlakový neboli Papinův hrnec, běžně známý také jako papiňák, používají kuchaři již více než 300 let. Pokrmy vařené v tlakovém hrnci jsou hotové rychleji a o hrnec, který si na plotně v poklidu vaří, se vůbec nemusíte starat.
1. Nerez doplněná plastem vede
Nerezová ocel skvěle vede teplo, hrnec zahřívá jídlo rovnoměrně a po uvaření na vás počká teplé i několik hodin. Nerez snadno umyjete. Hrnec klidně dejte i do myčky a nic se mu nestane. .
2. Moderní papiňák vás neopaří
Tlakový hrnec má dva ventily pro vypouštění páry. Pracovní ventil reguluje tlak uvnitř hrnce během vaření a po ukončení přípravy jídla vypustíte pomocí něj páru, která se v hrnci nashromáždila. Pokud se stane, že se pracovní ventil ucpe, nastupuje na jeho místo bezpečnostní ventil. Bezpečnostní pojistka vám neumožní sejmout poklici, dokud je tlak v hrnci příliš vysoký a jeho obsah by vás mohl opařit.
3. Uspoří vám čas i energii
Až po pořízení tlakového hrnce zjistíte, kolik času jste zbytečně v kuchyni strávili. Hovězí maso, které jste dřív dusili hodiny, se vám bude po půlhodince v tlakovém hrnci rozpadat na jazyku. U rýžové kaše nemusíte stát a zběsile ji míchat - v tlakovém hrnci ji prostě necháte svému osudu, a přece se nepřipálí.
4. Budete vařit zdravě
Při vaření v papiňáku použijete minimum tuku. Dejte ho jen tolik, abyste na něm orestovali cibulku a maso nebo zeleninu. Pak přidáte zbytek ingrediencí, hrnek vody a tlakový hrnec vám uvaří chutné a zdravé jídlo. Počítejte s tím, že nebudete potřebovat ani dochucovadla. Pokrmy z tlakového hrnce mají výraznější chuť než ty uvařené v klasickém hrnci.
5. Co se jak dlouho vaří?
potravina |
čas přípravy |
slepičí vývar |
20 - 25 minut |
hovězí vývar |
25 - 30 minut |
kuřecí maso |
10 - 15 minut |
hovězí maso |
25 - 30 minut |
vepřové maso |
20 - 30 minut |
ryby |
15 - 20 minut |
brambory |
10 - 15 minut |
rýže |
10 - 15 minut |
čočka |
15 - 20 minut |
fazole |
20 - 25 minut |