Váš košík
0 kusů za 0 Kč
 
 
Zpět do obchodu
 
 

Maso patří na gril

Denní teploty konečně dostaly rozum a drží se v přijatelném jarním režimu, je proto na čase naleštit grily, oprášit osvědčené recepty a vyhledat nové, jimiž si gurmánskou sezónu letos zpestříte poprvé.

VAROVÁNÍ: Článek by neměli číst vegetariáni, mohli by podlehnout neovladatelné chuť na šťavnatý steak!

Grilování není jen výsadou majitelů domků se zahradou.

Díky kompaktnímu Power Grilu PARTY TIME si můžete plnohodnotnou party užít třeba i na balkoně.

Takže není na co čekat, vzhůru do řeznictví a šup s flákotou na rošt!

A pokud si nejste jisti výběrem vhodného hovězího masa, vemte si s sebou náš malý tahák:

 

files/img blog/2017/GRILG/fillet-mignon.jpg

FILET MIGNON nebo také FILET DE BOEUF je malý steak z konce svíčkové.

files/img blog/2017/GRILG/fillet.jpg

FILLET, či jinak TENDERLOIN, je ta nádherná, kulatá část z hovězí svíčkové. 

files/img blog/2017/GRILG/porterhouse.jpg

PORTERHOUSE je plátek masa s kostí, u níž se setkává jemná svíčková s masitou roštěnkou.

files/img blog/2017/GRILG/t-bone.jpg

T-BONE STEAK je totožný s PORTERHOUSE STEAKEM, ale je celkově menší a porcovaný na tenčí plátky.

files/img blog/2017/GRILG/rumpsteak.jpg

RUMPSTEAK jsou plátky steaku odkrojené z vykostěné zadní kýty.

files/img blog/2017/GRILG/striploin.jpg

STRIPLOIN STEAK, také známý jako NEW YORK STRIP, je steak z nízkého roštěnce.

files/img blog/2017/GRILG/sirloin.jpg

SIRLOIN STEAK – steak z nízkého roštěnce.

files/img blog/2017/GRILG/rib-eye.jpg

RIB EYE STEAK – hovězí steak z žeberní části – jedná se o plátek vysokého roštěnce. 

files/img blog/2017/GRILG/flank.jpg

FLANK STEAK je široký kus plochého svalu ze spodní části pupku.

files/img blog/2017/GRILG/hanger.jpg

HANGER STEAK je steak z bráničního svalu zvaného veverka. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahoru